Supa cu dovleac si mangold

Trebuie sa marturisesc ca pana acum nu am avut curajul sa consum dovleac sau cartof dulce decat in deserturi. Vazand insa cu cata pofta savureaza Janella preparatele ei cu dovleac in loc de cartof, mi-am zis ca e timpul sa incerc si eu. Am fost surprinsa placut de gustul acestei supe. Incercati-o si voi.

Ingrediente: 500g dovleac (ar merge cubulete, dar eu nu aveam decat ras, pregatit la congelator pentru placinta), 300g linte rosie, 2-3 legaturi ceapa verde (in reteta originala era praz, dar nu am avut), 2 maini mangold, supa de legume, 2 crengute cimbru verde (merge si uscat), 1 lingura ulei de masline.

Eu am taiat ceapa verde marunt. Am pus ceapa intr-o cratita neaderenta impreuna cu uleiul si am calit-o putin. Am adaugat dovleacul ras, lintea, crengutele de cimbru si supa de legume. Le-am lasat sa fiarba pana ce s-au inmuiat. Am spalat bine frunzele de mangold si le-am taiat impreuna cu tot cu tulpini. Le-am adaugat in oala, am stins focul si am lasat capacul pus. Dupa un sfert de ora era gata de servire. Initial am vrut sa o mixez, dar apoi m-am razgandit. Am mancat-o cu „crutoanele” mele favorite: seminte de canepa, seminte de floarea soarelui si fulgi de chilli. Puteti sa-i adaugati zeama de lamaie pentru un gust mai fresh. Delicioasa!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare