Supa crema de linte cu ghimbir

In ultima perioada supa crema de linte este o prezenta constanta la masa mea. O fac in doua variante: una clasica, cu legume si alta cu iz oriental de ghimbir, coriandru si chimen. Acum o sa va prezint reteta pentru cea de a doua varianta.

Ingrediente: 500g linte rosie, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 2cm de ghimbir, 1/2 lingurita de chimen macinat, 1 lingurita de coriandru macinat, ½ lingurita de curcuma, 1 lingura de ulei, coriandru frunze, fulgi de chili.

Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ghimbirul se curata si se rade fin. Se incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc foarte putin si apoi se adauga condimentele. Se calesc si acestea 10 secunde si apoi se adauga lintea. Imediat adaugam apa sau supa de legume. Cand toate legumele sunt fierte se paseaza cat de marunt doriti. Mie nu-mi place genul „mancare pentru bebelusi”, asa ca o las putin mai mare, nu foarte fina. Se serveste cu frunze de coriandru tocate, fulgi de chili, crutoane, seminte...orice va face placere. 

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Vizitator (Mic Dejun de Bucuresti)

    Minunată rețetă și minunată e supa de linte în oricât de multe combinații. Recent am testat cu roșii uscate în ea așa că o să pun roșii uscate de-acum în mai toate supele cremă!

  • O idee minunata! O sa incerc si eu aceasta combinatie.

Informaţii în completare