Supa de linte, bulgur si spanac

Se stie ca una din cele mai neaspectoase si gustoase combinatii este de linte cu spanac. Daca-i punem si niste bulgur si-i dam aroma cu niste usturoi si piper Cayenne ce rezulta? O minunatie!

Ingrediente300g linte rosie, 1 cana bulgur mare, 2 maini de spanac, 1 ceapa mare, 5 catei de usturoi, 1 lingura de ulei, supa de legume, 1 cutie rosii in bulion, piper Cayenne dupa gust.

Bulgurul se pune in apa fierbinte si se lasa sa se umfle. Spanacul se curata de cozi, se spala si se rupe in bucati nu foarte mari. Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-un vas neaderent se pune uleiul la incins si apoi se adauga ceapa si usturoiul care se calesc putin. Se adauga lintea si supa de legume. Dupa aproximativ 30 minute lintea este aproape fiarta si adaugam bulgurul bine scurs de apa, spanacul, piperul si rosiile. Lasam sa mai fiarba un pic ca sa se intrepatrunda aromele. Stingem focul, potrivim cu sare fara iod si eventual zeama de lamaie daca ni se pare prea dulce. E o supa satioasa si care e foarte potrivita in zilele friguroase de iarna.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare