Bors de legume

O zeama usoara, de vara, cu un gust deosebit. Calitatea acestui preparat este data in principal de calitatea si gustul borsului. Prin urmare ar fi de preferat sa folositi un bors facut chiar de voi.

Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov maricel, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 1 dovlecel mediu, 1 cana de mazare fiarta, 2 cartofi, 1 ardei capia, 1 legatura  leustean, 1 lingura de ulei, 1 litru bors.

.Ceapa se curata si se taie cubulete, morcovul, telina si radacina de patrunjel se spala, se curata si se taie ca pentru orice ciorba. Dovlecelul se spala bine si se taie cubulete. Cartofii se curata de coaja si se taie tot cubulete. Ardeiului i se scoate cotorul, semintele si dupa spalare se taie cubulete. Se pune uleiul la incins intr-o oala antiaderenta si apoi se adauga ceapa, morcovul si albitura. Se calesc mai putin de un minut. Se adauga niste apa si se lasa la fiert. Cand sunt aproape gata se pun si dovlecelul, cartofii si ardeiul care fierb ceva mai repede. In acelasi timp se fierbe borsul intr-o alta oala eventual cu putin cimbru uscat. Mie mi se pare ca-i da un gust deosebit. Cand toate legumele s-au fiert se adauga bors dupa gust si mazarea fiarta. Se lasa inca doua clocote, apoi se stinge aragazul si se pune leusteanul tocat. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare