Sfecla rosie delicioasa

Reteta asta am vazut-o la televizor intr-o emisiune cu retete vegetariene. Cum mi-au iesit in cale niste sfecle micute cu tot cu tulpini si frunze am pregatit-o. Este savuroasa, poate fi consumata ca garnitura, dar mie mi-a placut asa de mult ca am mancat-o ca atare cu o felie de paine integrala cu maia.

Ingrediente: 3 sfecle rosii mici cu tulpini si frunze, 1 ceapa, 1 lingura de ulei, 2-3 linguri otet balsamic, 2 crengute de cimbru proaspat.

Ceapa am curatat-o si am taiat-o solzisori. Sfecla am spalat-o bine si i-am curatat doar „mustatile” si zonele urate sau intarite de coaja. Tulpina si frunzele le-am spalat bine si le-am pus deoparte. Intr-o cratita am pus uleiul, otetul si crengutele de cimbru. Am taiat sfeclele in bucati nu foarte mari si le-am adaugat si pe ele. Am adaugat apa cat sa acopere sfecla si am pornit aragazul. Am lasat la fiert pana sfecla s-a inmuiat un pic. Daca e nevoie se adauga apa in timpul fierberii, dar nu foarte multa caci preparatul trebuie sa fie scazut. Cand sfecla este aproape gata adaugam coditele taiate, le lasam 1 minut apoi punem frunzele maruntite, punem capac la oala si stingem focul. Lasam oala acoperita 10 minute si apoi putem sa o mancam. Incercati neaparat reteta asta!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare