Lipii integrale cu susan

O buna bucata de vreme am pregatit la cina lipii marocane fie doar din faina alba, fie combinata cu faina integrala. Insa mi-am dorit intotdeuna o lipie in totalitate integrala. Reteta aceasta e perfecta: se face repede, e in totalitate integrala si e delicioasa.

Ingrediente: 500g faina integrala de grau, 320 ml apa calduta, ½ lingurita zahar, 1 lingurita sare, 7g drojdie uscata, 1 lingura seminte susan.

Se prepara o maia din drojdie, zahar, un pic de apa calduta si putina faina. Se lasa la crescut 5 minute si apoi se prepara o coca adaugand restul ingredientelor. Se lasa la crescut la loc cald o ora. Se rup bucati de aluat si se intind bine cu sucitorul lipii cat mai subtiri in care se preseaza seminte de susan. Se coc pe tigaia de teflon incinsa. Sunt extraordinare. La mine in casa se consuma calde cu branza sau cascaval, iar reci cu humus, salate, etc.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare