Biscuiti Wassa

Acesti biscuiti sunt o comoara pentru sanatate deoarece sunt facuti din faina integrala la care se adauga tarate. Prin urmare au o cantitate mare de fibre care-i face un adversar de temut al constipatiei, dar in acelasi timp tot fibrele ii face sa fie foarte satiosi. Din cate stiu eu respecta si principiile Montignac. Pentru aceasta reteta am tras cu ochiul in bucataria lui Edith.

Ingrediente: 2 cani faina integrala de grau (eu am avut bio), 2 cani tarate de grau (eu am avut ecologice, de la Naturalia), 300ml apa calduta, 1 cub de drojdie (25g), un pic de sare, 3 linguri ulei.

Facem o maia din drojdia framantata cu sarea, o lingura de faina si putina apa calduta. O salam sa creasca la loc cald pentru 5 minute. Intre timp amestecam bine faina cu taratele. Dupa cele 5 minute facem un aluat din maia, amestecul de faina, restul de apa si ulei. Lasam aluatul sa creasca un sfert de ora si apoi intindem o foaie din care taiem biscuitii in ce forma doriti. Daca foaia e mai subtire, biscuitii vor fi mai crocanti. Daca foaia e mai groasa, vor avea consistenta de painica. Eu am facut din trei sferturi din aluat biscuiti crocanti, iar restul a devenit o painica rotunda. Fetele mele au mancat cu mare pofta!

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Pare buna aceasta reteta. Imi plac mult "crocantelile. Puteti sa imi spuneti, va rog, se coc in cuptor sau se fac in tigaie pe foc? Daca se fac in cuptor, la ce temperatura? Multumesc.

  • i-a raspuns lui: Natasa

    Reteta e geniala si se face usor. Eu i-am copt intr-un cuptor obisnuit pe gaz, la acea vreme inca nu aveam cuptor electric. Cat despre temperatura, am pus cuptorul pe mediu, 180 grade, dar la cuptoarele pe gaz chestia asta e oarecum relativa.

Informaţii în completare