Lipii marocane

Aceste lipii sunt absolut minunate. Daca doresti poti inlocui o parte din faina alba cu faina integrala pentru un plus de nutrienti. Multumesc din suflet pentru reteta!

Ingrediente: 500g faina alba, 300ml apa calduta, 8g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, gris, ulei de masline extravirgin.

Intr-un castronel se pune drojdia, zaharul si putina apa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta se pune in mijlocul fainii amestecate cu sarea. Se adauga restul de apa si se framanta o coca. Aceasta coca se imparte in 8 bucati. Fiecare din bucati se intinde cu mana cat se poate de bine chiar daca nu rezulta o foaie rotunda sau uniforma. Se intinde prin deschiderea tuturor degetelor in acelasi timp. Peste foaie se pune putin ulei, se unge bine si apoi se presara gris uniform deasupra. Se ruleaza apoi foaia de la stanga spre dreapta si de la dreapta spre stanga, astfel incat cele doua „rulouri” se vor intalni la mijloc. Apoi se ruleaza de sus in jos si de jos in sus. Rezulta un „melc”. Puteti vedea mai multe imagini cu „procesul de rulare” pe site-ul de pe care m-am inspirat eu. Acolo sunt mai multe imagini din timpul „procesului tehnologic”. Eu am facut de 3 ori in 5 zile aceste lipii, dar nu am reusit sa fac si poze. Se procedeaza la fel cu toate cele 8 bucati de aluat. Se obtin 8 „melci”. Se ia apoi prima bucata de aluat prelucrata si se intinde din nou, folosind acelasi procedeu si se obtine o foaie mai mult sau mai putin rotunda sau dreapta. Se pune pe tigaia de Tefal incinsa si se coace. Sunt delicioase. Din graba, am pus la un moment dat un gram de drojdie in plus. Efectul a fost ca lipiile au facut niste „bule” la copt, s-au facut „mincinoase”. In aceste „buzunare” eu am pus feliute subtiri de branza sau cascaval care s-au topit datorita caldurii lipiei. Fetele mele au fost absolut incantate de idee.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare