Mic dejun Voinicel

Reteta apartine doamnei Elena Pridie si e delicioasa ca toate retetele dansei. Este o combinatie de alimente integrale importante pentru sanatate si care asigura un inceput de zi plin de energie.

Ingrediente: 2 cani grau (eu nu am avut grau si am folosit arpacas, adica grau decorticat), 4-5 linguri de stafide, miez de nuca dupa gust, 1 lingura scortisoara.

Se pun la fiert doi litri de apa. Cand clocoteste apa se adauga graul si se da focul foarte mic. Se lasa la fiert foarte incet pana cand este gata. Cand s-a fiert, se scurge apa si se lasa sa se racoreasca. Cand este inca cald se adauga mierea si stafidele si se omogenizeaza bine. Inainte de a se servi se adauga scortisoara si nuca pisata. Este delicios!

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Vizitator (:P)

    In unele zone se mai cheama si coliva nu "Mic dejun Voinicel".

  • i-a raspuns lui: :P

    Ai dreptate, dar cred ca "re-branding-ul" in Mic dejun Voinicel care nu mai aduce aminte de legatura cu lumea de dincolo transforma aceasta mancare intr-un posibil mic dejun delicios. Nu eu sunt autoarea modificarii, ea apartine doamnei Pridie. Eu am preluat-o pentru ca am considerat-o de bun augur. Au mai fost aici niste comentarii pe tema asta, dar din pacate am avut niste probleme cu site-ul, ocazie cu care au disparut toate datele postate in ultimele doua luni (comentarii, retete, articole...).

Informaţii în completare