Curry cu pilaf de conopida cruda

Aceasta reteta este a lui Jamie, eu am modificat-o pe ici pe colo in functie de ingrediente si gusturi. L-am vazut intr-o emisiune si a doua zi am preparat-o si eu. Este foarte gustoasa, desi aspectul nu e extraordinar. Eu am inlocuit cartoful dulce din reteta originala cu cartof obisnuit, iar pasta korma nu am avut si deci nu am adaugat. Pilaful de conopida cruda este un deliciu, desi prepararea lui la microunde nu imi place deloc.

Ingrediente: 2 cartofi albi mari (puteti folosi 2 cartofi dulci mari), 1 ceapa rosie medie, 4 graunti de usturoi romanesc, 3-4 cm de ghimbir, o mana de coriandru proaspat (cultivat de mine!), 1-2 ardei iuti sau chilli uscati fulgi (eu asta am folosit), 5 frunze de curry uscate (le-am cumparat intr-un pachet destul de mare si nu foarte scump), 1 cutie mare de naut fiert, 1 mana de fulgi de migdale (nu am avut fulgi, dar am taiat eu niste migdale. Nu au acelasi aspect, dar sunt la fel de gustosi), ulei de masline, 1 lamaie, 1 conopida medie, branza feta si/sau iaurt pentru servire (eu nu am adaugat).

Am taiat migdalele cat de subtire a fost posibil si apoi am incins bine o tigaie ceramica. Am pus „fulgii” in tigaie si am stins focul. Am amestecat cu o lingura de lemn pana ce tigaia s-a racit si migdalele s-au prajit doar o idee, cat sa le potenteze gustul. Cartofii i-am curatat si i-am spalat apoi i-am taiat in bucati maricele. Ceapa am curatat-o si apoi am taiat-o cubulete. Usturoiul l-am curatat si l-am zdrobit. Ghimbirul l-am curatat de coaja si apoi l-am ras fin. Mai departe am incins intr-o cratita ceramica niste ulei de masline si am pus ceapa, ghimbirul, usturoiul, frunzele de curry. Le-am calit mai putin de un minut. Am adaugat apoi cartofii, fulgii de chilli si tulpinile de coriandru tocate. Le-am „imprietenit” putin cu restul ingredientelor dupa care am pus conserva de naut cu tot cu zeama. Daca e nevoie mai adaugati apa sau supa de legume. Le-am lasat sa se fiarba la foc mic. Cand au fost aproape gata am adaugat coriandrul frunze taiat marunt fi frunzele de la conopida si ele maruntite. Am stins focul si am lasat oala acoperita cu un capac. Intre timp am preparat pilaful de conopida. Conopida taiata in buchetele am pus-o in robot si m-am jucat putin cu functia „pulse” pana ce a capatat marimea unui bob de orez. Am pus-o intr-un vas de sticla si am bagat-o la cuptorul cu microunde 7 minute. Cand „pilaful” a fost gata, am adaugat zeama de lamaie peste curry si le-am servit. Mie mi-au placut la nebunie. Conopida nu este nici cruda, dar nici nu are consistenta aceea de leguma fiarta. Curry-ul l-am facut foarte picant si este foarte aromat. Eu n-am simtit nevoia de feta sau iaurt. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare