Sarmale cu orez si naut

Din categoria sarmale de post dupa care se dau in vant carnivorii va prezint astazi sarmalele cu orez si naut. Sunt foarte bune. Aroma discreta de nucsoara si de patrunjel fac casa buna cu nautul. Reteta o am de la o prietena care le pregateste destul de des deoarece sunt preferatele baiatului ei. Incercati-le neaparat!

Ingrediente: 1 cana de orez pentru sarmale, ½ cana naut boabe, 1 legatura de patrunjel, ½ lingurita nucsoara, supa de legume, varza acra, 3-4 linguri bulion, piper boabe, ulei (nu e neaparat necesar).

Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte. Orezul se spala bine si apoi se pune la fiert in supa de legume. Nu trebuie fiert definitiv, caci se va sfarama rau apoi in sarmale. Nautul se marunteste intr-un robot de bucatarie folosind optiunea „pulse” pentru a nu-l transforma intr-o pasta, ci doar in bucati mai mici. Patrunjelul se spala si se toaca foarte fin. Se face un amestec din orez, naut, nucsoara si patrunjel. Se poate folosi chiar mai multa nucsoara, depinde de gustul fiecaruia. Mai departe se procedeaza clasic, ca la orice sarmale. Uleiul se pune in cratita in care fierb. Eu zic ca nu e neaparat necesar, dar multe persoane considera ca sarmalele nu au gust fara grasime. Sunt foarte gustoase si sanatoase.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare