Naut cu mango si telina

Zilele astea mi-am adus aminte de o mancare pe care o apreciam destul de mult pe vremea cand consumam carne. Mi-am zis ca trebuie sa o transform intr-un preparat vegetarian. A iesit un deliciu!

Ingrediente: 500g naut fiert, 1 mango bine copt, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina, 2 foi de dafin, 1 lingura de ulei, 2-3 linguri bulion, sos de soia (optional).

Curatam ceapa si o tocam marunt. La fel si ardeiul. Le punem intr-o tigaie neaderenta peste uleiul incins si le calim ceva mai putin de un minut. Adaugam morcovul si telina curatate si taiate cubulete. Adaugam apa sau supa de legume si foile de dafin. Lasam la fiert cu vasul acoperit de un capac pana ce legumele sunt facute. Avem grija tot timpul la nivelul lichidului. Nu trebuie sa fie foarte multa zeama, dar nici sa se prinda mancarea. Intre timp curatam mango-ul si-l taiem cubulete. Il adaugam si pe acesta in mancare, apoi nautul. Lasam din nou sa fiarba, dar nu foarte mult. Bucatile de mango trebuie sa ramana intregi, nu sa se transforme in piure. Adaugam bulionul, potrivim gustul de sare si piper. Daca va place puteti adauga si putin sos de soia. Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Vizitator (Cristina K)

    Se poate face si cu naut din conserva?Mersi :)

  • i-a raspuns lui: Cristina K

    Da, merge si cu naut din conserva. Atentie insa la ingredientele conservei, sa nu aiba conservati sau alte chimicale.

Informaţii în completare