Curry de linte cu cocos si mei

  • Imprimare

Trebuie sa recunosc, in caz ca nu v-ati dat seama deja ca sunt un mare fan al mancarurilor cu linte si naut. De fapt aromele orientale sunt cele care m-au convins ca pot trece saptamani intregi fara sa mananc lactate sau oua. Acest fel este inspirat din bucataria indiana, dar eu l-am adaptat putin gusturilor mele.

Ingrediente: 300g linte rosie (chiar daca are tendinta de a se farama foarte repede, aroma ei imi place cel mai mult), 1 ceapa, 5 catei de usturoi romanesc, 1cm ghimbir, 6-7 ciuperci  medii champignon (cred ca merge foarte bine si cu alte tipuri), 50g fulgi de cocos, 2-3 rosii mari si carnoase de gradina, 1 lingurita amestec de condimente curry, 1 lingurita turmenic, 1 lingura ulei de masline, ½ cana mei decorticat, supa de legume.

Modul de preparare e oarecum clasic pentru toate mancarurile de genul asta. Se curatat si se toaca ceapa marunt, se curata si se zdrobeste usturoiul. Ghimbirul se curata si se rade fin. Intr-un vas neaderent se incinge uleiul si se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se amesteca bine si dupa maxim un minut se adauga condimentele. Ciupercile se curata si se taie bucati potrivite. Dupa ce condimentele au stat si ele in oala cat sa-si elibereze aroma se adauga bucatile de ciuperci si apoi se pune lintea bine spalata. Se adauga supa de legume si se lasa la fiert. Intre timp se curata rosiile si se toaca foarte marunt. Cand lintea si restul sunt fierte se pun rosiile, iar cand acestea sunt gata se agauga fulgii de cocos si se stinge focul. Cat timp lasam fulgii de cocos sa se infrateasca si lintea, fierbem niste supa de legume in care punem meiul. Il tinem putin pe foc la fert, apoi inchidem aragazul si-l lasam in vas cu capacul pus sa se umfle el in voie. Potrivim mancarea de sare si apoi servim. Este delicioasa!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii