Prajitura ultra-rapida de post

Aceasta prajiturica este minunata. Poate fi coapta in doar 10 minute la microunde daca avem oaspeti pe neasteptate sau o coacem pe indelete, in cuptor daca nu-i graba. Stiu ca nu-i sanatos sa folosesti prea des cuptorul cu microunde, dar o data pe an in caz de forta majora, eu zic ca-i ok.

Ingrediente: 210g faina integrala, 200g zahar brut, 300ml apa minerala, 40g cacao, 1 plic praf de copt, 80g ulei de floarea soarelui, 1 lingurita extract natural de vanilie.

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol, iar in altul se omogenizeaza cele umede: apa minerala, uleiul si extractul de vanilie. Se amesteca continutul celor doua si se omogenizeaza. Se toarna apoi intr-o tava de silicon si se da la cuptorul cu microunde pentru 8 minute, apoi o mai lasati 1-2 minute inauntru sa se patrunda bine. Se scoate pe u farfurie si se consuma ca atare sau cu un sos. Eu i-am topit deasupra o ciocolata 85% cacao de post. Este delicioasa si nu ai zice ca nu contine lapte, oua.... Daca doriti sa o coaceti in cuptorul normal o tineti la 200 grade pana ce trece testul scobitorii, adica vreo 45 minute. Vasul meu are diametrul de 20cm.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare