Biscuiti integrali de ovaz cu morcovi

Biscuitii acestia fac parte din seria „cate deserturi putem face cu morcovi”. Am ajuns pe la patru si continuam. Sunt foarte buni si sanatosi, au gust minunat de scortisoara si sunt perfecti pentru micul dejun. Reteta este inspirata din minunatul blog al Lenei.

Ingrediente: 1 pahar fulgi de ovaz, 1 pahar faina de secara integrala, 1 pahar morcov ras marunt, 1 lingurita scortisoara macinata, ½ lingurita bicarbonat de sodiu, ½ pahar zahar brut, 1 lingurita ghimbir ras, 100ml ulei floarea soarelui.

Am folosit un pahar de 300ml. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: fulgii de ovaz, faina de secara, bicarbonatul de sodiu, morcovul ras, scortisoara si zaharul brut. Nucile le-am macinat marunt, ghimbirul l-am ras. Le adaugam si pe acestea si apoi adaugam uleiul. Se face un aluat pe care il framantam cateva minute pentru a fi omogen si putin lipicios. Se iau apoi bucati de aluat si se modeleaza bile cat o nuca. Acestea trebuie apoi aplatizate si puse in tava cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 30 minute pana devin maronii. Mie mi-au placut foarte mult!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare