Pancake de banane cu afine

Am descoperit aceasta reteta pe un site si am facut-o imediat. Mi-a placut ideea de pancakes cu afine in interior. Au fost un mic dejun foarte apreciat in combinatie cu niste miere delicioasa. Eu le-am facut din faina integrala de secara, dar cred ca ar fi fost mai potrivita cea de grau sau de ovaz, caci se simtea destul de tare gustul de secara.

Ingrediente: 1 banana bine coapta, 80 ml lapte vegetal, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 300g faina integrala, 250-300g afine, miere.

Banana se marunteste foarte bine impreuna cu laptele vegetal. Eu le-am pus in blender. In faina se omogenizeaza bicarbonatul si apoi se integreaza in compozitia de banana cu lapte. Adaugam si afinele. Eu le-am avut congelate. Reteta originala prevedea si niste sirop de artar adaugat, dar eu nu aveam. Mierea evit sa o „coc”, iar alt indulcitor care sa mearga bine la temperaturi mari nu aveam (zahar nu am vrut sa folosesc). Prin urmare nu am pus nimic dulce in aluat, dar le-am servit cu „rauri” de miere. Chiar si micile mofturoase care nu sunt mari amatoare de afine au fost incantate. Din compozitia de mai sus au iesit 4 pancakes nu foarte mari, deci poate e mai bina sa dublati din start reteta. Cred ca pot fi un mic dejun sau o gustare foarte bune!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare