Budinca raw de chia

Deoarece „tanara generatie” avea chef de ceva dulce, m-am gandit ca e timpul sa incerce semintele de chia. Pentru ca aveam numai din cele inchise la culoare, era destul de clar ca nu vor gusta daca o vor vedea cum arata si nici nu vor lua a doua inghititura daca nu e delicioasa.

Ingrediente: 200 ml lapte de caju, 70g seminte de chia, 3 curmale deshidratate fara samburi, 1 banana coapta bine, vanilie.

Am blenduit bine laptele de caju, curmalele, banana si semintele de la pastaia de vanilie. Am pus intr-un vas licoarea rezultata, am adaugat semintele de chia si am amestecat pana s-au umflat si s-au transformat intr-o budinca delicioasa si urata. Deoarece nu sunt disponibile acum fructe intens colorate pe care sa le introduc in budinca sa-si schimbe culoarea, a trebuit sa astept ca joaca sa fie in toi si sa introduc cate o lingurita de budinca in fiecare gurita inainte ca posesoarea sa vada ce-i in lingurita. Odata ce budinca a fost declarata „yummy” a fost acceptata in ciuda aspectului neprietenos. Caut cu infrigurare seminte albe de chia caci trebuie sa recunosc ca nici mie nu-mi place aspectul ei.

Adauga un comentariu

Comentarii (1)

  • Vizitator (La vie en raw)

    N-am vazut in toata Romania la vanzare seminte de chia albe/bej. Numai negre, cu niscaiva albe printre, asa, de idee numai. Incerc sa-mi explic de ce, caci vanzatorii din stanga si din dreapta nu m-au putut lamuri. E numai o banuiala (pot gresi lejer): cred ca pur si simplu semintele albe sunt mai scumpe datorita cautarii lor. Pe siturile raw vegane occidentale se poate vedea, la propriu - cu ochii, de ce: orice preparat pe baza de fructe viu colorate arata extraordinar cand aceste seminte sunt albe/bej. Imi aduc acum aminte (si-mi ploua-n gura in acelasi timp) un smoothie de chia cu capsuni si zmeura, de un rosu minunat care scoala satuii din siesta si-i (tele)comanda sa se repeada "flamanzi" la un asa pahar... Am facut si eu, cu semintele disponibile pe piata, dar la vedere iti vine sa fugi desi este la fel de gustos. Totusi si "look-appeal"-ul este important, asa ca eu banuiesc ca ce e mai bun si mai cautat se vinde in Vest, iar noua, deja tipic in Est, ni se da ce ramane ca-i mai ieftin. Asta e. Daca stie cineva ca n-am ghicit bine printre randurile realitatii, il invit sa ne scoata din ignoranta... :)

Informaţii în completare