Prajitura de dovleac cu stafide

Reteta asta am gasit-o intr-un supliment al revistei Bucataria de azi cu retete de post din Balcani. Se pare ca este o reteta greceasca. Este mai mult decat delicioasa si are ingredinete minunante: dovleac, portocale, scortisoara, stafide, cuisoare.....

Ingrediente: 1500g dovleac curatat si ras mare, 3 portocale, 300g stafide, 2 cesti ulei, 3-4 linguri miere, 1 plic praf de copt, 3 cuisoare pisate, 9 cesti cu faina.

Se amesteca intr-un vas incapator dovleacul, uleiul, stafidele, mierea, praful de copt, ciusoarele pisate. Doua portocale se spala foarte bine si li se rade coaja. Toate cele 3 portocale se storc. Se amesteca cu restul coaja rasa si sucul de portocale. Omogenizam bine. Se adauga faina incet, incet avand grija sa se omogenizeze amestecul. Se pune hartie de copt intr-o tava, se toarna si se niveleaza. Tava mea a avut dimensiunile de 45cmX25cm.  In reteta originala se puneau seminte de susan deasupra, dar eu am preferat-o fara ele. Se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii, adica in jur de o ora. Eu si familia mea suntem fanii acestei prajituri. Toamna umplem congelatorul cu dovleac ras ca sa avem provizii peste iarna. Incercati-o si sa-mi spuneti de nu v-ati indragostit de ea!

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Vizitator (Anca)

    1500 gr trebuie sa cantareasca dovleacul inainte sau dupa ce a fost curatat de coaja?

  • i-a raspuns lui: Anca

    Atata cantareste curatat si ras. Eu cumpar de obicei dovleci mai mari pe care ii curat si-i rad, apoi pun in pungi de 1,5 kg la congelator.

Informaţii în completare