Pasta de bob

In ultima vreme gasesti aproape peste tot bob de diverse marimi. Multa lume nu stie cum se foloseste, dar nu-i nimic complicat. In mod traditional este folosit in zona araba, dar odata ce l-ai gustat sigur il vei introduce in meniul tau.

Ingrediente: 500g bob mare, supa de legume, 6 graunti usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, 1 lingura sumac.

Intr-o cratita incapatoare se pune bobul la inmuiat seara.Dimineata se scurge de apa si se pune la fiert in supa de legume (merge si in apa). Dupa ce fierbe (dupa 11/2-2ore) se scoate din zeama ramasa si se curata de coaja. Operatiunea nu este foarte grea caci „boabele” sunt foarte mari. Presupun ca ar merge maruntit cu tot cu coaja, dar eu am preferat sa o indepartez. Am curatat usturoiul, am adaugat si miezul de bob in robot si am mixat pana cand totul s-a transformat intr-o pasta. Am adaugat ulei si zeama de lamaie dupa gust. Pasta a iesit minunata, aerata, foarte fina. Eu am presarat deasupra sumac.

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Vizitator (Cristina)

    Cum se mananca pasta de mai sus, pe paine sau impreuna cu alte legume, salate? Nu am mai auzit de acest bob, ca urmare nu stiu ce este de fapt. Poate scrii mai multe despre acest subiect. Multumesc.

  • i-a raspuns lui: Cristina

    Pasta este asemanatoare cu un hummus sau cu fasolea batuta. Este delicioasa cu o paine integrala langa o salata, dar poate fi consumata si cu bastonase de legume. Bob-ul il gasesti fiert sau uscat in magazinele arabesti. Este de mai multe feluri si marimi. Poate fi folosit singur sau combinat cu naut pentru a prepara falafel.

Informaţii în completare