Branza din seminte de floarea soarelui

Denumirea corecta si completa ar fi „branza raw din seminte de floarea soarelui cu cepsoara si masline kalamata”. Daca aveti nelamuriri cu privire la „cepsoara”, ma refer la acele ghivece care se vand prin hipermarketuri cu frunze ca de ceapa verde. Pe ele scrie chives. Branzica a iesit gustoasa, putin cam sarata deoarece am pus si sare in conditiile in care maslinele aveau deja destula.

Ingrediente: 100g seminte de floarea soarelui crude (miezul), 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita drojdie inactiva uscata, 1 mana de cepsoara, 5 masline kalamata.

Am pus la hidratat semintele in apa plata pentru 12 ore. Am maruntit bine la robot cu zeama de lamaie si putina apa plata. Cand totul era o pasta fina am adaugat drojdia. Am omogenizat bine. Am tocat marunt cepsoara si maslinele si le-am introdus in compozitie. Am pus totul intr-un tifon curat, am legat si am pus in frigider, intr-o sita de inox deasupra unui castron si cu o greutate deasupra. Deoarece am avut alte treburi, am lasat-o acolo de duminica seara pana marti dimineata. Este gustoasa, iar daca aveti un robot puternic poate fi foarte fina si cremoasa.

Adauga un comentariu

Comentarii (1)

  • Vizitator (elena ilie)

    e delicioasa de asemenea briza de migdale sau rulouri de castraveti umplute cu brinza de migdale yami yami

Informaţii în completare