Pate de soia

Pateul de soia este delicios, hranitor si poate sa satisfaca multe gusturi deoarece poate fi consumat simplu sau se poate combina cu masline, ciuperci, condimente, etc. Mie imi place foarte mult si am descoperit ca si fetita mea cea mica este moarta dupa el, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.

Ingrediente: 1 cana de soia boabe (eu am gasit bio in Auchan), 1 morcov mare, 1 ceapa, ½ telina medie radacina, 1 radacina patrunjel, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita oregano, 1 cescuta bulion natural de rosii, 2-3 linguri ulei de calitate.

Initial preparam acest pate fara sa adaug bulion. Era bun, dar nu deosebit. In momentul in care am pus bulionul, aceasta reteta a urcat fulgerator in topul preferintelor mele. Punem soia la inmuiat de seara pana dimineata. Dupa inmuiere scurgem apa si punem la fiert. Cand soia incepe sa se inmoaie adaugam zarzavaturile curatate si tocate. Lasam sa fiarba bine pana toate sunt foarte moi si nici nu avem multa zeama. Lasam sa se raceasca si apoi bagam totul (mai putin zeama) la robot pentru a deveni o pasta. Adaugam uleiul, condimentele si bulionul. Iese un pate grozav. Puteti ca din aceasta cantitate sa separati in alte recipiente cantitati mai mici pe care sa le amestecati cu diverse: masline, ciuperci fierte sau sotate, rosii uscate la soare, condimente gen ierburi de Provence....

Adauga un comentariu

Comentarii (16)

Incarca Precedentele Comentarii
  • Vizitator (Eugen)

    i-a raspuns lui: mirela

    Merci. Intreb pentru ca nu am gatit niciodata soia si am si parere rea despre dinsa. Oricum vreau sa incerc macar sa stiu ce gust are :). Poate o fac pe aburi chiar, sper sa nu fiarba prea mult.

  • i-a raspuns lui: Eugen

    Soia este destul de tare. Nu cred ca fierberea la aburi este indicata. Incercati fierbere clasica.

  • Vizitator (Eugen)

    i-a raspuns lui: mirela

    Am facut si eu astazi acest pate. Sincer sa fiu, nu l-am putut manca. Mi-am dat seama ca nu pot suporta gustul si mirosul de soia. Ma bucur foarte mult ca este asa pentru ca stiu ca o parte foarte mare de soia pe care o cumparam noi, este modificata genetic. Pe viitor macar o sa stiu sa o evit din doua motive, unul ca este nesanatoasa si doi ca nu imi place gustul :)). In general incerc sa am o alimentatie bogata in vitamine si minerale si in mare parte maninc raw si multe superalimente. Merci multe mult pentru reteta!

  • Vizitator (Ion)

    i-a raspuns lui: Eugen

    Te salut Eugen!Este foarte posibil sa fii alergic la soia.Da,soia modificata genetic trebuie evitata,nu este recomandata consumului.Se gaseste soia nemodificata genetic,fara probleme.Ar trebui sa stii , soia este lider de clasa(ocupa primul loc) in clasa leguminoaselor ,este cea mai completa leguminoasa,din punct de vedere nutritional,fata de naut,,mazare uscata,linte,bob si fasole(care ocupa ultimul loc in clasamentul leguminoaselor,si din pacate este cea mai consumata).Alimentatia vegana este si poate fi alternativa la o alimentatie sanatoasa,nu este obligatorie pentru nimeni,este un mod de hrana si implicit de viata sanatoasa doar pentru acele persoane care inteleg aceasta.Din pacate,alimentatia noastra traditionala foarte bogata in grasimi saturate existente cu precadere in carne si produse animale,primeaza in consulmul zilnic si mai ales in cantitati foarte mari.Ceea ce nu se stie de catre cea mai mare parte a populatiei,este faptul ca atat carnea dar si produsele animale creeaza dependenta,pe de o parte,iar pe de alta parte dezvolta boli foarte grave ale corpului,de cele mai multe ori incompatibile cu viata.Mancam carnea si produsele animale pentru ca este gustoasa/satioasa,dar nu ne gandim deloc,absolut deloc si cat este de sanatoasa.Iti recomand cartea STUDIUL CHINA (se gaseste si online la 35-40 lei/bucata),mie mi-a schimbat total viata,am inteles in urma cu 5 ani,ca nu toate alimentele gustoase sunt si sanatoase.Insa modul de a ne hrani depinde de fiecare individ in parte,dar mai ales cat de mult isi doreste sa traiasca si sa evite bolile grave si foarte grave individul respectiv.Iti doresc sanatate!

  • Vizitator (ant)

    Cred ca este un bun inlocuitor de pateu carne o solutie daca vrei sa ti post/regim vegetarian, dupa mine cred ca si producerea lui ar trebui sa prinda din urma pateurile de carne(mai ales de porc)poate sa le depaseasca nu doar in postul Pastelui/alte posturi poate este mai sanatos/gustos in fiecare zi daca tot se poate de ce sa nu putem...

  • Vizitator (Alex)

    Soia se fierbe la oala cu presiune (in 4 ore in total devine foarte moale pentru ca dupa fierbere timp de doua ore este bine sa fie lasata inca doua ore dupa ce se ia de pe foc in oala inchisa). Multumim romanilor generosi care fac un mare bine pentru starea de sanatate a romanilor de altfel destul de precara.

  • Vizitator (Gotcu Ioan)

    Mi-am dorit sa gasesc un astfel de site. Am probleme de sanate si doresc sa devin vegetarian. Ma puteti ajuta???

  • i-a raspuns lui: Gotcu Ioan

    Va pot sfatui pe parcursul procesului de trecere spre vegetarianism. Va pot recomanda carti pe care sa le cititi, va pot sugera terapii pe care sa le aveti in vedere, dar trebuie sa retineti ca eu nu sunt medic, nu va cunosc istoricul dumneavoastra din acest punct de vedere si deci nu pot decat sa va ghidez. Hotararile trebuie sa le luati impreuna cu medicul dumneavoastra. Puteti sa-mi scrieti la adresa office@ghidulvegetarianului.ro

  • Vizitator (dana)

    i-a raspuns lui: Gotcu Ioan

    Mergi la cursul de yoga

  • Vizitator (Simona)

    Ca fasolea nimic nu este, e cea mai buna. Ce rost are sa te complici cu retete din soia, naut, hrisca, linte etc fara gust si fara miros, mancati frate mancaruri gustoase din fasole noastra romaneasca: ciorba, iahnie,batuta, salata, etc, ca e gustoasa de te lingi pe degete.
    E bogata in proteine si omega 3, valabil si pentru mazare. Pofta buna!!

Informaţii în completare