Aperitive Vegetariene

Chiftele de linte

Modul de preparare al acestor chiftele este oarecum asemanator cu cel al falafelului, in sensul ca nu se fac din linte fiarta, ci din linte inmuiata. Reteta am luat-o de pe site-ul Lenei, dar am transformat-o conform gusturilor mele. Cel mai mult mie imi plac aceste chiftele puse intr-o lipie integrala alaturi de rosii, varza tocata, castraveti acri si sos delicios.

Pate de hrisca raw

Acest preparat s-a nascut intr-un mod cu totul neasteptat. Am vrut sa fierb niste hrisca si am zis sa o las putin la inmuiat. „Putinul” a fost de seara pana dimineata. Evident ca dupa aproape 12 ore nu a fost nevoie de fierbere deoarece hrisca era moale si buna.

Pasta de bob

In ultima vreme gasesti aproape peste tot bob de diverse marimi. Multa lume nu stie cum se foloseste, dar nu-i nimic complicat. In mod traditional este folosit in zona araba, dar odata ce l-ai gustat sigur il vei introduce in meniul tau.

Humus raw de dovlecei

In perioada verii te incingi numai gandindu-te la aprinsul aragazului. Cum pietele sunt pline de legume autohtone gustoase si speram noi mai sanatoase decat cele importate, sa profitam de ele si sa incercam sa mancam cat mai mult crud. Iata o reteta care merita incercata!

Informaţii în completare