Branza de caju cu leurda

Desi imi plac mult branzeturile clasice mi-am propus ca pentru o perioada sa le las deoparte, iar apoi sa le consum cu moderatie. In momentul in care le-am exclus din alimentatie, tofu cu variatiunile sale (simpla, cu verdeata, cu masline, cu ardei, etc) nu-mi satisface dorinta de varietate asa ca m-am gandit sa vad cum sunt si celelalte branzici. Si s-au dovedit delicioase.

Ingrediente: 100g caju crud, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita drojdie inactiva uscata, 1 legatura de leurda, sare.

Am pus la hidratat caju-ul in apa plata pentru 12 ore. Am maruntit bine la robot caju-ul cu zeama de lamaie si putina apa plata. Cand totul era o pasta fina am adaugat putina sare si drojdia. Am omogenizat bine. Am tocat marunt leurda si am introdus-o in compozitie. Am pus totul intr-un tifon curat, am legat si am pus in frigider, intr-o sita de inox deasupra unui castron si cu o greutate deasupra. Deoarece am avut alte treburi, am lasat-o acolo de duminica seara pana marti dimineata. Trebuie sa recunosc ca initial, cand am gustat din amestec am crezut ca-l voi arunca, nu parea comestibil. Insa atunci cand am scos branzica scursa din tifon, am avut o mare surpriza, era chiar gustoasa. O sa mai fac in mod sigur si o sa incerc si alte variante de condimente.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare