Tort raw musuroi de cartita

Zilele acestea am avut o aniversare in familie si am facut acest tortulet usor si savuros. Poza nu e prea reusita si nu exprima absolut deloc gustul extraordinar de bun pe care l-a avut. A disparut foarte repede, deci nu am reusit sa fac o poza cu sectiunea (care era foarte frumoasa!).

Ingrediente: 100g migdale crude, 70g curmale fara samburi, 1 lingura de miere, 2-3 banane coapte, 300g caju crud, 1 pastaie vanilie, 2-3 linguri unt de cocos, 2 linguri miere, 70g nuci, 40g curmale fara samburi.

Migdalele si caju-ul se pun la hidratat cu 12 ore inainte (eu le tin de seara pana dimineata). Intr-un robot de bucatarie se pun la mixat migdalele, curmalele fara samburi si cand sunt maruntite se adauga si mierea. Le maruntiti cat de mult vreti voi. Mie imi plac putin mai mari. Pasta obtinuta o sa fie „blatul” tortului. Intr-o forma cu diametrul de 18 cm se preseaza compozitia la baza tavii si cam jumatate din inaltimea peretilor. Dam la frigider cat timp pregatim „crema”. In robot punem caju-ul, seminte din pastaia de vanilie, mierea si untul de cocos. Se mixeaza pana devin o crema fina si aromata. Scoatem din frigider forma „tapetata cu blat” si punem in ea bananele decojite exact ca la prajitura clasica. Deasupra se pune crema de caju sub forma bombata, ca sa semene cu un musuroi. Punem in frigider si pregatim „tarana” din varful musuroiului. Am pus in robot nucile si doar cateva curmale. Le-am mixat si am obtinut un fel de bulgarasi de pamant. Am oprit cateva linguri pentru pus deasupra, iar apoi am adaugat restul de curmale. Pasta obtinuta am pus-o deasupra cremei de caju, iar „pamantul” l-am presarat deasupra. Daca vreti culori mai intense puteti adauga in blat si partea de deasupra cacao sau carob. Ca orice desert raw trebuie sa stea o zi la frigider pentru ca aromele sa se intensifice si sa se amestece. Are un gust extraodinar.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare