Budinca raw de chia

Deoarece „tanara generatie” avea chef de ceva dulce, m-am gandit ca e timpul sa incerce semintele de chia. Pentru ca aveam numai din cele inchise la culoare, era destul de clar ca nu vor gusta daca o vor vedea cum arata si nici nu vor lua a doua inghititura daca nu e delicioasa.

Ingrediente: 200 ml lapte de caju, 70g seminte de chia, 3 curmale deshidratate fara samburi, 1 banana coapta bine, vanilie.

Am blenduit bine laptele de caju, curmalele, banana si semintele de la pastaia de vanilie. Am pus intr-un vas licoarea rezultata, am adaugat semintele de chia si am amestecat pana s-au umflat si s-au transformat intr-o budinca delicioasa si urata. Deoarece nu sunt disponibile acum fructe intens colorate pe care sa le introduc in budinca sa-si schimbe culoarea, a trebuit sa astept ca joaca sa fie in toi si sa introduc cate o lingurita de budinca in fiecare gurita inainte ca posesoarea sa vada ce-i in lingurita. Odata ce budinca a fost declarata „yummy” a fost acceptata in ciuda aspectului neprietenos. Caut cu infrigurare seminte albe de chia caci trebuie sa recunosc ca nici mie nu-mi place aspectul ei.

Adauga un comentariu

Comentarii (2)

  • Vizitator (Marius)

    Deosebit gustul . Am facut reteta deoarece e foarte usoara . Mentionez ca in loc de vanilie am pus jumatate lingura de pudra carob ( capata o culoare mai atragatoare budinca ) si am mai adaugat si o smochina deshidratata in plus la ingredientele existente . De asemenea am folosit lapte de soia in lipsa laptelui de caju .
    Nu ma asteptam sa aiba un asemenea gust excelent si racoritor .
    Multumesc

  • i-a raspuns lui: Marius

    Ma bucur ca ai incercat preparatul. Si se pare ca l-ai transformat intr-o budinca minunata de "ciocolata", caci desi nu am incercat reteta, combinatia de carob si smochine uscate la asta ma duce cu gandul....

Informaţii în completare