Crema de legume cu anason

 

Aceasta crema de legume este deosebit de fina, iar gustul de anason este senzational, fara a fi foarte pregnant. Este o supa potrivita pentru cei care iubesc aromele foarte fine, abia simtite. Sursa de inspiratie pentru aceasta minunatie este aici.

Ingrediente: 300g praz partea alba, 2 cartofi medii, 2 dovlecei micuti, 2 morcovi medii, 2 cepe marisoare, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, 2 catei de usturoi, 1 stea de anason, 1 frunza de dafin marisoara, 1 baton scortisoara, cateva boabe de piper negru, 2 linguri ulei de masline extravirgin.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati marisoare. In reteta originala trebuiau adaugate si 3 fire de sparanghel plus un cartof dulce, dar eu n-am avut si n-am pus. Se incalzeste uleiul intr-un recipient incapator si se calesc putin legumele la foc iute. Se pun in oala, se pune foaia de dafin si boabele de piper si se pune apa. Trebuie sa depaseasca cu o palma nivelul legumelor. Se pune steaua de anason si batonul de scortisoara si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce au fiert bine se scoate dafinul, anasonul si piperul si se mixeaza. Se potriveste gustul de sare. Rezulta o supa delicioasa si fina. Poate fi servita ca atare sau impreuna cu smantana, iaurt gras sau crema de branza.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare