Supa crema de naut cu muraturi

Afara este destul de frig si corpul meu isi doreste ceva cald, o supa satioasa si aromata de iarna. Daca e iarna sunt si muraturi, nu? Obligatoriu in saramura, caci doar acelea sunt sanatoase. Gasiti aici mai multe amanunte despre beneficiile muraturilor in saramura.

Ingrediente: 300g naut, 1 ceapa marisoara, 3-4 morcovi, 1 telina mai mica, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 dovlecel, ½ lingurita turmenic, 1 lingurita coriandru macinat, ½ lingurita chimen macinat, muraturi.

Singura parte mai complicata la aceasta reteta este fierberea nautului. Evident puteti folosi din cel deja fiert din conserva. In acest caz castigati foarte mult timp, dar pierdeti la capitolul calitate. Nautul se pune la inmuiat de seara pana dimineata in apa cu putina zeama de lamaie. Dimineata se scurge si se pune la fiert. O sa dureze ceva....vreo 4-5 ore. Legumele se curata, se spala si se toaca. Nautul fiert se transfera intr-o oala cu legumele si se pune din nou la fiert impreuna cu condimentele pana ce toate sunt suficient de bine fierte pentru a fi pasate. Eu am preferat sa las supa semipasata, caci asa imi place. Puteti sa o maruntiti pana devine cremoasa. Se serveste cu toping de muraturi. Eu am avut morcovi si gogosari. Mie mi-a placut foarte mult caci are arome orientale datorita condimentelor si cu accente locale datorate muraturilor. Daca simtiti nevoia puteti sa-i adaugati inainte de servire niste ulei de buna calitate, eventual aromat cu putin usturoi.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare