Ciorba de pleurotus vegana

Reteta asta este inspirata din cea a Ligiei Pop. Eu am vrut sa le dau si copiilor din ea si de aceea am incercat sa o perpar „aproape” clasic, deci nu e raw. Totusi am eliminat din reteta clasica smantana sau laptele si am folosit lapte de caju delicios. Nici nu s-a vazut vreo diferenta de gust.

Ingrediente: 500g ciuperci pleurotus, 2-3 morcovi, 1 ceapa, 2 catei de usturoi (optional), 1 frunza dafin, 1 lamaie, lapte de caju, patrunjel (optional).

Ciupercile se spala bine. Se usuca pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta si se taie. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata si se rad marunt. Intr-o craticioara se pun la inabusit cu putin apa ceapa si morcovul, iar cand s-au inmuiat se adauga si ciupercile. Se mai pune apa si frunza de dafin si se fierb la foc mic atat cat doriti. Se adauga lapte de caju dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. Daca doriti puteti adauga patrunjel verde tocat si usturoi zdrobit.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare