Ciorba de ciuperci pleurotus

Aceasta reteta o stiu demult, de pe un site dedicat mamicilor. Multumesc mult Sovieticai pentru ea si nu numai.

Ingrediente: 500g ciuperci pleurotus, 2-3 morcovi, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 1 frunza dafin, 4 galbenusuri, 400g iaurt grecesc 5% grasime, 200g smantana 18% grasime, 1 lamaie.

Ciupercile se spala si se taie fasii, astfel ca vor semana cu bucatile de burta de vita. Unii o denumesc ciorba de burta vegetala. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mare. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pun in oala morcovii, ceapa, ciupercile (se foloseste toata ciuperca, nu doar palaria) si frunza de dafin impreuna cu 3 litri apa. Se fierbe 20-30 minute pana sunt gata fierte si se adauga usturoiul pisat. Se scoate frunza de dafin si se pune zeama de lamaie dupa gust. Stingem focul si lasam putin sa se „odihneasca” din fiert. Amesteca foarte bine intr-un castron incapator iaurtul cu smantana si galbenusurile. Adaugam cate un polonic de ciorba si omogenizam bine, apoi turnam in oala si amestecam. Iese o bunatate de ciorba pe care mi-au mancat-o cu placere chiar si carnivorii morti dupa ciorba de burta.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare