Salata de naut cu spanac crud

 

Am vazut acest gen de salata la Cristina Mazilu si intr-o buna zi, cand imi era tare foame si eram in pana de inspiratie am hotarat sa o incerc. Eu am modificat proportia ingredientelor si am pus foarte multe verdeturi. Vizual nu este o mare combinatie, dar are gust senzational. Din punct de vedere nutritional ce poate fi mai minunat decat combinatia dintre proteina nautului cu vitaminele din verdeata si grasimile bune ale uleiului? Sa mai spun si de vitamina C din patrunjel care ajuta la absortia fierului din naut?

Ingrediente: 1 cutie mica de naut fiert, 3-4 maini de spanac proaspat, 2 legaturi patrunjel verde, 1 legatura ceapa verde, 3-4 linguri ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie.

Am desfacut cutia de naut si am spalat bine boabele sub jet de apa rece. Le-am pus intr-un bol. Frunzele de spanac si patrunjelul le-am spalat bine si le-am pus in robot. In timp ce robotul le mixa am adaugat uleiul si zeama de lamaie. Cand au fost transformate intr-o pasta gustoasa le-am pus peste naut si am amestecat bine. Am spalat ceapa verde si am taiat-o marunt. Am amestecat-o cu restul ingredientelor si am consumat-o cu foarte mare pofta. Din punctul meu de vedere poate constitui un pranz delicios.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare