Salata cu conopida cruda

 

Voua va place conopida? Daca raspunsul e nu, eu zic sa-i mai acordati o sansa si sa incercati aceasta reteta. Majoritatea celor care afirma ca nu-s tocmai prieteni cu ea nu au incercat-o in niste retete care sa o puna in valoare. Nici mie nu-mi place chestia aia apoasa si fara gust care rezulta daca o fierbi (eventual prea mult) cufundata in apa. In aceasta reteta este crocanta si deosebit de gustoasa.

Ingrediente: cateva buchetele de conopida cruda, 1 morcov marisor, varza rosie, 1 ardei capia, 1 castravete, 1-2 linguri ulei presat la rece, zeama de la o lamaie.

Am spalat conopida, am uscat-o si am taiat marunt buchetelele. Cred ca se observa in poza ca am folosit si tulpinitele lor. Morcovul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea mare. Varza rosie am tocat-o fideluta. Ardeiul l-am curatat, l-am spalat si l-am taiat cubulete mai mari. Castravetele l-am decojit si l-am taiat cubulete. Am pus toate legumele intr-un castron, am presarat foarte putina sare neiodata, ulei de buna calitate si zeama de lamaie. Am amestecat bine si am lasat o ora pentru ca legumele sa se marineze putin. Eu am adaugat patrunjel verde la servire. Este mai mult decat delicioasa!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare