Salata de patrunjel

 

O salata foarte usor si rapid de preparat, aromata, gustoasa si sanatoasa. Mie imi place foarte mult alaturi de humus, falafel sau alte preparate pe baza de naut. Daca o serviti langa un preparat destul de satios si caloric, puteti renunta la mugurii de pin.

Ingrediente: 2 legaturi patrunjel proaspat, 1 rosie bine coapta, 1 lamaie, ulei presat la rece (eu am folosit de in), seminte de susan, seminte de pin.

Se spala si se toaca marunt patrunjelul (puteti sa-l tocati in bucati mai mari sau mai mici, in functie de preferinte). Rosia se decojeste si se toaca doar pulpa. Se amesteca cu patrunjelul, uleiul si zeama de lamaie. Deasupra se presara seminte de susan si de pin foarte putin rumenite. Pentru asta eu incing o tigaie, dupa care sting aragazul. Pun semintele in ea si le las sa se rumeneasca pana ce tigaia se raceste. Corect ar fi ca semintele sa fie consumate fara a fi preparate termic, dar mi se pare ca trecandu-le un pic prin caldura li se accentueaza aroma. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare