Paine cu hribi

 

Daca spui „paine cu hribi” spui Bacania Veche si Marius Tudosiei. Daca insa nu poti ajunge acolo sau n-ai prins paine cu hribi, poti sa incerci sa o faci acasa. Nu o sa aiba niciodata acelasi gust cu a lui Marius, dar putem incerca, nu? Multumesc pentru reteta celor de la cevabun.ro

Ingrediente: 700g faina de panificatie, o mana de hribi uscati, 550ml lapte, 12g drojdie uscata, 2 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar.

Se fierbe laptele si se pun ciupercile la hidratat in el. Se lasa amestecul sa se racoreasca, apoi se pune in blender alaturi de drojdie, ulei, sare si zahar. Se framanta un aluat din faina amestecata cu lichidele din blender. Se lasa la crescut la cald aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul. O tava cu pereti detasabili se pudreaza cu faina. Din aluat se pregateste o paine rotunda care se pune in forma si se lasa la crescut pana umple forma. Se incinge cuptorul la 190 grade. Se pune o craticioara cu apa in cuptor daca aveti unul cu gaz. Se coace painea aproximativ 40 minute. Cand e gata se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar. Se consuma cu multa pofta!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare