Paine "Slabesti mancand"

 

Aceasta paine este facuta dupa reteta Gabrielei Man, inventatoarea fainii proteice „Slabesti mancand”. Aceasta faina are minunata deoarece spre deosebire de majoritatea suratelor ei, are indice glicemic mic.

Ingrediente: 500g faina pentru paine „Slabesti mancad”, 25g drojdie proaspata (1 cub), 1 lingurita sare, 1 lingurita fructoza (eu am pus un indulcitor pe baza de stevia), 300ml apa calduta, ½ lingurita otet.

Se face maiaua intr-un castronel sau cana: se marunteste bine drojdia in 1-2 linguri de apa calduta. Cand drojdia e dizolvata se adauga 2 linguri de faina. Se lasa acoperita la crescut 15 minute intr-un loc caldut. Restul de faina se pune intr-un castron incapator si se amesteca bine cu sarea si indulcitorul. Daca vreti sa pastrati indicele glicemic mic la painii, nu inlocuiti indulcitorul cu zahar. Dupa ce maiaua a crescut, se adauga peste faina. Punem si otetul si restul de apa calduta. Se framanta bine timp de aproximativ 15-20 minute pana se desprinde aluatul de pe maini. Se acopera si se lasa la crescut 30 minute la loc cald. Se rastoarna apoi pe masa infainata si se pregateste pentru pus in forma. Eu am copt-o intr-o forma de tort rotunda cu diametrul de 22 cm presarata cu faina. Se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 minute. Este foarte gustoasa si satioasa.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare