Lipii integrale umplute

 

Imediat ce am descoperit lipiile integrale, m-am gandit cum „sa le umplu” caci ma saturasem sa-mi ard degetele tot incercand sa plasez cumva branza sau cascaval in lipiile integrale pentru printesele mele. Asa ca iata ce am pregatit:

Ingrediente: 500g faina integrala de grau, 120 ml apa calduta, 200g iaurt, ½ lingurita zahar, 1 lingurita sare, 7g drojdie uscata, 1 lingura seminte susan, branza veche de capra, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura marar.

Se prepara o maia din drojdie, zahar, un pic de apa calduta si putina faina. Se lasa la crescut 5 minute si apoi se prepara o coca adaugand restul ingredientelor. Se lasa la crescut la loc cald o ora. Se rup bucati de aluat si se intind bine cu sucitorul bucati cat mai drepte. Se prepara umplutura din branza sfaramata, ceapa taiata marunt si mararul tocat fin. Punem cateva linguri de umplutura in aluat, il impachetam tragand marginile peste umplutura si intindem iar cu sucitorul. Le coacem pe tigaia de teflon incinsa si neunsa cu ulei si le mancam rapid si cu multa pofta.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare