Focaccia alla genovese

 

Intr-o dupa-amiaza m-a lovit brusc o pofta nebuna de „paine cu condimente”. Prin urmare am purces la cautat retete. Si am gasit pe site-ul Laurei Adamache aceasta reteta. Chiar daca a durat cam mult prepararea si ne-a prins noaptea pana a fost gata, eu zic ca a meritat!

Ingrediente: 460g faina alba, 300g apa calduta, 40 ml ulei de calitate, 1 lingurita miere, 7g drojdie uscata, 1 lingurita sare, 4 linguri ulei de masline, 4 linguri apa, rozmarin uscat.

Intr-un castron amestecam apa, uleiul, mierea si adaugam treptat faina. Cand aluatul are ceva consistenta, se adauga drojdia in restul de faina si se continuam sa adaugam faina la aluat. Spre final adaugam sarea si facem un aluat moale si nelipicios. Daca dupa ce terminati faina si aluatul este lipicios (asa mi s-a intamplat mie) se lasa 15 minute pe masa presarata cu faina sa creasca. Tapetam tava de la aragaz cu ulei de masline din belsug. Framantam un pic aluatul si formam o bila pe care o aplatizam si o ungem bine cu ulei pe toate partile. Lasam o ora sa creasca in tava. In acest timp bila de aluat se extinde in tava. Cu grija, aplatizam aluatul sa acopere toata tava. Facem apoi niste gropite in aluat cu degetele. Presaram niste sare grunjoasa si lasam sa se odihneasca inca 15 minute. Amestecam 4 linguri ulei cu 4 linguri apa si ungem bine focaccia deasupra. Presaram rozmarin din belsug. Mai lasam 30 minute. O coacem la 220 grade pentru circa 15 minute. Este minunata, extraordinara, delicioasa... Ca sa intelegeti, a fost gata pe la 10 noaptea, dar mirosea atat de bine ca nu ne-am putut abtine si toata familia am rontait cate o bucatica, desi nu avem obiceiul sa mancam seara tarziu. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare