Kisir turcesc

 

Kisirul este un fel de mancare traditional turcesc care contine bulgur, patrunjel si pasta de rosii. Trebuie sa recunosc ca nu stiam de el, nu l-am incercat vreodata inainte de a gasi aceasta reteta la Zana eficientei. Mi s-a parunt interesanta combinatia si am decis imediat sa o incerc. N-am regretat deloc.

Ingrediente: 1 cana bulgur mare, 1 ceapa rosie, 1 lingura pasta de rosii, 2 lingurite pasta de ardei iuti, 4 linguri ulei de masline extravirgin, 2 legaturi patrunjel, 1 legatura ceapa verde, 1 castravete, 1 lingura sirop de rodie, zeama de lamaie, menta uscata, 1 rosie, 1 lingurita chimion.

Bulgurul l-am preparat conform indicatiilor de pe pachet, adica in apa fierbinte l-am pus la inmuiat. Cand a fost gata l-am scurs foarte bine. Ceapa rosie am taiat-o cubulete mici (in reteta originala era taiata pestisori, dar mie mi s-a parut prea mare in comparatie cu restul ingredientelor). Ceapa verde am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o. Pasta de ardei iuti pe care o folosesc eu este cumparata dintr-o macelarie arabeasca. Nu stiu daca este o reteta turceasca sau nu, dar mie imi place mult. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Castravetele l-am curatat de coaja si l-am taiat i cubulete micute. Siropul de rodie il am cumparat de la aceeasi macelarie, dar cred ca se gaseste si in hipermarketuri. Rosia am curatat-o de coaja si de seminte si am taiat-o cubulete. Toate ingredientele le-am amestecat bine intr-un castron incapator si le-am lasat cam o ora in frigider. Gustul este absolut minunat!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare