Falafel cu sos delicios

 

De fapt o sa va dau reteta pentru sos, caci falafelul din imagine se face la fel ca si cel copt in cuptor, doar ca acesta a fost pregatit intr-o tigaie tip dry cooker. Incercati neaparat sosuletul asta. Puteti sa-l puneti in farfurie peste falafel sau pregtiti o lipie integrala in care sa puneti falafel, salata de varza, sfecla rasa, patrunjel tocat, muraturi in otet si acest sos. E dementiala! 

Ingrediente: falafel copt, 1 cutie mica de iaurt grecesc 2% grasime, 1 lingura tahini, 2 catei de usturoi romanesc, zeama de la o lamaie, menta proaspata sau uscata (optional), oregano sau alte condimente (optional), 1 lingurita de ulei extravirgin (optional).

Intr-un bol se pune iaurtul si se omogenizeaza bine cu pasta tahini. Usturoiul se curata, se zdrobeste si se inglobeaza in amestec. Se adauga zeama de lamaie care se amesteca si ea bine. Se pun condimentele dupa gust. Si eventualul ulei. Eu vara prefer varianta cu menta, caci parca e mai fresh si merge cu caldura de afara. Iarna prefer sa pun oregano sau chiar ierburi de Provance desi nu sunt ele deloc prea orientale, dar mie imi plac ca si gust. Uleiul adauga un plus la prezentarea preparatului daca e pis in picaturi mici deasupra si nu-i deranjeaza pe cei care nu sunt la dieta tot asa cum se poate folosi si iaurt cu 5 sau 10% grasime, dar totusi vorbim de grasime de origine animala....

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare