Lasagna vegetala cu soia granule

 

Cred ca este cea mai buna lasagna mancata vreodata. Amintirile mele despre varianta cu carne nu-s prea grozave, dar aceasta varianta este deosebit de gustoasa si sigur mai sanatoasa decat cea clasica. Incercati-o neaparat!

Ingrediente: 600g ciuperci proaspete, 4 cepe, 3 morcovi, 200g soia granule de la Inedit, 4 catei de usturoi, 1 lingura de ulei,  1/2 lingurita oregano, ½ lingurita cimbru, 1 cutie foi lasagna, sos Bechamel, sos de rosii.

Ciupercile se curata si se spala bine. Se usuca pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii curatati se rad pe razatoarea fina. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Se pune la fiert intr-o craticioara apa cu putina sare si eventual cu niste legume deshidratate si macinate. Eu cumpar de la magazinele naturiste legume cubulete deshidratate si pe masura ce le folosesc le macin intr-o rasnita de cafea. Am incercat si sa macin cantitati mai mari, dar neavand antiaglomeranti se deterioreaza. Cand granulele sunt fierte, le scurgem foarte bine de apa. Intr-un vas antiaderent punem uleiul si adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul gdrobit. Calim foarte putin si apoi adaugam morcovul ras si ciupercile maruntite. Lasam amestecul pe foc sa scada la foc mic. Cand e gata, adaugam granulele de soia si condimentele. De aici, lucrurile decurg la fel ca la o lasagna clasica. Se asambleaza straturile de sos de rosii, sos Bechamel, foaie de lasagna si amestecul delicios cu granule de soia. Se da la cuptor pentru 30 minute. Este delicioasa!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare