Sarmale cu orez, linte si ciuperci

 

Anul acesta de sarbatori vom savura ceste sarmale minunate. Puteti folosi ce fel de ciuperci doriti, eu am folosit hribi uscati si rehidratati in apa fierbinte. De craciun voi folosi galbiori uscati rehidratati. Mie mi se par delicioase si sunt sanatoase daca nu adaugam mult ulei.

Ingrediente: 1 cana orez clasic, 3 morcovi medii, 1 ceapa, 1 pachet ciuperci uscate, 1 cana linte rosie, 2 verze murate marisoare, cateva linguri bulion, piper boabe, frunze dafin, cimbru uscat.

Ciupercile se pun intr-un castron si se toarna peste ele apa fierbinte. Se lasa 10 minute sa se rehidrateze. Orezul se pune in apa fierbinte si se tine la fiert pana este aproape gata. Se lasa apoi la racit. Morcovii se curata si se rad fin. Ceapa se curata si se taie foarte marunt. Ciupercile rehidratate se taie si ele bucatele. Se pregateste umplutura sarmalelor din orez, linte, ciuperci, morcovul ras si ceapa. Se adauga sare dupa gust, dar nu uitati ca varza este murata cu sare. Se aleg foile din varza ca la sarmalele clasice si se impaturesc. Restul de varza se toaca marunt. Punem varza tocata la fundul cratitei, se aseaza apoi sarmelele deasupra. Intre randurile de sarmale se pun boabe de piper, frunze de dafin si presaram cimbru uscat. Deasupra sarmalelor punem restul de varza tocata. Inainte de a le pune in cuptor diluam bulionul cu apa si turnam in oala. Amestecam prin rotire si dam la cuptor. Se lasa la cuptor la foc mic pana ce sunt gata. Din cand in cand se verifica daca au suficienta apa si se mai pune la nevoie. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare