Curry de spanac cu naut

 

Zilele astea a aparut pe piata un spanac foarte tanar si frumos care te imbie sa-l cumperi. Am oscilat mult intre retete, dar in cele din urma am decis sa „insailez” eu o mancare satioasa si gustoasa. Rezultatul a fost deosebit de gustos, iar fiica mea cea mica a fost fascinata de mancarea asta.

Ingrediente: 1,5 kg spanac (atat cantarea necuratat), 2 cepe, 5-6 graunti de usturoi, 2 cutii mari de naut fiert, 2 lingurite de amestec condimente tip curry, 2-3 linguri ulei.

Am curatat spanacul si l-am spalat. Am curatat ceapa si usturoiul. Ceapa am tocat-o marunt, iar usturoiul l-am zdrobit. Am incins uleiul intr-o cratita antiaderenta si am pus ceapa si usturoiul. Le-am calit foarte putin si apoi am adaugat condimentele pe care le-am prajit cateva secunde doar cat sa se activeze aromele. Am adaugat putina apa si am lasat sa fiarba un pic pana se inmoaie ceapa. Am adaugat apoi spanacul rupt in bucati mari si l-am lasat doar un pic sa se inmoaie, fara a se fierbe foarte tare sa nu pierdem toate vitaminele. Desfacem cutiile de naut si-l spalam sub jet de apa intr-o sita. Il adaugam in oala si mai lasam un pic la fiert pana mai scade un pic. Este delicios!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare