Antipasto di verdure

 

De cate ori merg la Trattoria Verdi comand neaparat acest fel de mancare de care sunt realmente indragostita. Zilele trecute aveam mare pofta de asa ceva si blocata fiind la domiciliu cu printesele din dotare am hotarat sa-mi prepar singura felul favorit. Din pacate nu am avut nici ciuperci, nici rosii uscate la soare, dar chiar si asa a fost un deliciu.

Ingrediente: 1 vanata. 1 dovlecel, 1 ardei gras rosu, 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei din samburi de struguri aromat cu oregano, chili si usturoi, 4 linguri otet balsamic, 1 lingura oregano.

Vanata o spalam, o stergem bine si o taiem in felii subtiri pe care le presaram cu sare grunjoasa si le lasam intr-un castron sa-si lase zeama. Intre timp curatam si spalam ardeiul si-l taiem cuburi mari. Probabil ar fi trebuit sa-l tai fasii subtirele, dar mie mi s-au parut cubuletele mai potrivite. Procedam la fel si cu dovlecelul, doar ca il taiem felii nu foarte groase. Am incins o tigaie grill si am pulverizat putin ulei. Eu mi-am cumparat un set de doua pulverizatoare de ulei de care sunt tare multumita, daca nu aveti puteti sa folositi un recipient de plastic cu pulverizator. Am pus apoi ardeiul la fript si l-am intors sa nu se arda. L-am lasat doar putin pe gratar, l-am luat cand inca era crocant, nu moale. L-am pus intr-o cratita cu capac si am presarat pe el otet balsamic, sare roz de Himalaya, oregano si ulei. Am procedat la fel cu dovleceii. Feliile de vanata le-am spalat bine in apa rece, le-am sters bine cu un prosop absorbant si le-am pus si pe ele in tigaie. Deoarece eu am taiat putin cam grose vinetele a fost nevoie sa pulverizez si pe ele un pic de ulei. Dupa ce au fost gata le-am pus langa suratele lor in cratita si am pregatit si usturoiul. Recunosc faptul ca sunt moarta dupa usturoi si prin urmare e posibil sa fi pus mai mult decat era cazul, dar mie mi s-a parut delicios. Am mancat cam un sfert din legumele-minune cu o felie de paine integrala si chiar m-am saturat, nu mi-a mai trebuit altceva. Sper sa va placa si voua!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare