Tarta cu legume, rucola si cascaval

 

Este o tarta delicioasa, dar careia i-am facut niste poze groaznice. Multa vreme nu am postat reteta asta, fix din cauza pozelor, dar azi m-am hotarat sa postez reteta caci e mult prea buna tarta si e pacat.

Ingrediente aluat: 300g faina integrala (eu am avut bio), 150g unt rece, 1 ou, 75 g cascaval, 2-3 linguri apa minerala foarte rece (optional).

Se amesteca intr-un castron incapator faina cu untul. Se „framanta” cu mainile pana cand s-au omogenizat si se obtin niste „firimituri”. Se adauga cascavalul ras fin (puteti adauga cascaval de capra sau oaie pentru o aroma mai intensa) si apoi oul batut putin. Daca aluatul mai are nevoie, puteti adauga si apa pana se obtine o coca. Se pune la frigider pentru o ora. Se scoate din frigider, se intinde o foaie pe masa pudrata cu faina. Se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt. Eu am folosit o forma cu diametrul 25 cm. Aluatul se lasa cat mai inalt pe pereti, sa depaseasca marginile tavii, caci la copt se mai strange. Se inteapa cu o furculita si se baga in cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc mic spre mediu 160-180 grade/3-4 gaz pentru 20-25 minute. Se scoate din cuptor si e gata de pus umplutura.

Ingrediente umplutura: 3 dovlecei mici, 1 fir de praz mic (doar partea alba), jumatate de ardei gras rosu, jumatate de ardei gras verde, o mana de rucola (dupa gust), 5 oua, 250g cascaval, 250g smantana, oregano si sare dupa gust.

Se curata dovleceii si prazul si apoi se taie rondele subtiri. Ardeiul se curata si se taie feliute subtiri. Se aseaza peste blatul semicopt rondelele de dovlecel, prazul, ardeiul si frunzele de rucola. Se rade cascavalul si se face un amestec cu oul batut, smantana, sarea si oregano. Acest mix se toarna peste legume in mod cat mai uniform. Se introduce la cuptor si se coace 50 minute la foc mediu. Este delicioasa atat calduta, cat si rece (daca mai ramane!).

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare