Dulciuri - OvoLactoVegetariene

Tarta cu cocos si prune

Este o tarta delicioasa care s-a „evaporat” rapid. Are un gust divin de la combinatia de cocos cu prune aromate. Multumesc din suflet Andei care a postat aceasta reteta delicioasa pe blog!

Inimioare din mousse de caramel

E o reteta luata de pe un forum. Am vrut sa o testez ca sa vad cum iese ca sa o folosesc la tort. Nestiind in ce forma sa o pun, am folosit forma de silicon cu inimioare. Sunt deliciose, iar daca le mancati alaturi de niste felii de banane sunt o minune.

Fructe de catina cu miere

Tot din ciclul „1001 feluri de a pregati catina” am ales sa pregatesc pentru iarna niste catina in miere. Initial mi-am facut probleme cu privire la coditele cele mici de la fructele de catina, dar dupa ce am intrebat specialistii m-am lamurit ca nu trebuie sa le bag in seama.

Inghetata de catina

Inghetata de catina sau cum un mousse ratat se transforma intr-o inghetata delicioasa. Din ciclul 1001 moduri de a folosi catina am vrut sa fac un mousse dupa reteta de aici, dar din motive necunoscute, la un moment dat albusurile spuma s-au prabusit. Prin urmare, am pus in forma de silicon cu trandafiri si am dat la congelator pentru cateva ore. Rezultatul este deosebit de gustos!

Prajitura de dovleac cu stafide

Reteta asta am gasit-o intr-un supliment al revistei Bucataria de azi cu retete de post din Balcani. Se pare ca este o reteta greceasca. Este mai mult decat delicioasa si are ingredinete minunante: dovleac, portocale, scortisoara, stafide, cuisoare.....

Briose cu prune si ricotta

Din seria „ce briose mai facem azi?” va prezint o reteta delicioasa, plina de fructe, inspirata de aici.

Informaţii în completare