Dulciuri - OvoLactoVegetariene

Biscuiti integrali cu goji

In trendul ultimei perioade, va prezint o noua reteta realizata din faina integrala. Incerc sa „marginalizez” faina alba si sa introduc in alimentatia familiei mele si alte fainuri in afara celei clasice de grau. Aceasta reteta din Caietul cu retete este savuroasa, sanatoasa si nu e greu de realizat.

Negresa cu ghimbir

Am gasit aceasta reteta intr-o revista cu preparate de post si m-a tentat deoarece continea ghimbirul de care eu sunt indragostita. Initial am facut-o cu cantitatea de ghimbir recomandata in revista, dar mi s-a parut ca nu se simtea prea bine aroma. Aici am sa scriu varianta mea. De asemenea, ciocolata trebuia pusa in compozitie, dar eu m-am grabit si mi-am zis ca oricum se va „scufunda” in compozitie, dar n-a fost asa.

Prajitura cu prune

Este o reteta „de toamna” aromata si delicioasa inspirata din revista „Bucataria pentru toti”. Mie imi place foarte mult si a ramas reteta „de baza” pentru prajitura cu prune.

Biscuiti din orez cu lime

Este o reteta usoara si delicioasa de biscuitei fara gluten. Reteta apartine Laurei Adamache. Eu i-am facut cu lime asa cum erau in reteta initiala, dar cred ca merg foarte bine si cu lamaie. Daca ma intrebati pe mine, imi place mai mult aroma de lamaie in prajituri.

Prajitura cu mere si morcovi

Imi plac foarte mult prajiturile cu morcovi si cele cu mere si prin urmare m-am gandit sa vad cum o fi combinatia lor. Rezultatul? Un deliciu aromat de sucul si coaja de portocala.

Biscuiti cu tarate si portocale

Sunt niste biscuiti absolut deliciosi cu aroma de portocala. Toti cei care i-au gustat au ramas vrajiti de aroma lor. Multumesc foarte mult Sabinei pentru reteta.

Informaţii în completare