Prajitura cu nuci si cirese

Prajitura aceasta este foarte gustoasa. Combinatia de cirese cu nuci este intotdeauna castigatoare. Nu este greu de facut si poate fi servita atat in sezonul cireselor, cat si dupa aceea folosind cirese congelate. Inspiratia a venit de aici.

Ingrediente: 150g unt, 250g zahar pudra, 4 oua, 300g faina alba 650, 150g miez de nuca, ½ plic praf de copt, 500g cirese fara samburi, 150g nuci pentru deasupra.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza. Miezul de nuca se toaca marunt si se omogenizeaza in compozitie. Se captuseste o forma de tort cu diametrul de 28 cm cu hartie de copt si se pune compozitia. Peste compozitie se adauga miezul de nuca taiat mai mare si ciresele fara samburi. Se da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare