Prajitura cu fructe uscate

Aceasta prajiturica este foarte gustoasa si potrivita mai ales in sezonul rece cand nu avem la dispozitie decat fructe deshidratate. Initial am facut aceasta reteta intr-o tava de 45X25 cm, dar mi-am dat seama ca nu era suficient de inalta prajitura, asa ca voi micsorati tava sau dublati reteta. M-am inspirat de aici pentru aceasta reteta.

Ingrediente: 280g faina alba 650, 200g zahar brut, 2 oua, 150 ml lapte, 125g unt, 75g curmale, 75g stafide, 75g merisoare deshidratate, 75g fructe goji deshidratate, 1 lingurita praf de copt.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine. Adaugam laptele si omogenizam. Faina se amesteca bine cu praful de copt si se inglobeaza in compozitie. Curmalele le taiem marunt si le omogenizam si pe ele impreuna cu restul de fructe uscate. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare