Clatite din faina integrala

Deoarece weekendul e mai lenes dimineata ne permitem cu totii sa avem un mic dejun altfel. De ce nu cu niste clatite din faina integrala? Ce puneti in ele tine de alegerea voastra. Variante clasice la noi in familie sunt miere cu nuci macinate, magiun de prune, miere si fructe (in special in sezonul capsunilor sau al fructelor de padure) sau banane pasate sau nu cu nuci sau fructe.

Ingrediente: 250g faina integrala, 450 ml lapte, 50 ml apa minerala, 2 oua, 1 lingura ulei, 1 lingurita zahar brut.

Se bat bine cele 2 oua, se adauga laptele si zaharul, apoi faina. Se omogenizeaza bine si se pune apa minerala. Daca nu o aveti puteti folosi tot lapte. La final punem uleiul si amestecam din nou. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani si se poate ajusta adaugand lapte sau faina in functie de nevoi. Se incinge foarte bine tigaia si se pun 2-3 picaturi de ulei. Cu o pensula pentru prajituri se unge bine peste tot cu acest ulei. In mod normal aceasta operatiune ar trebui facuta doar la prima clatita, dar in functie de tigaia fiecaruia e posibil sa fie nevoie de ungere mai des. Se coc clatitele pe ambele parti si se consuma cu multa pofta.  

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare