Muffins cu ciocolata

Cu riscul de a-mi atrage oprobriu publicului trebuie sa recunosc ca nu sunt o mare iubitoare de ciocolata si mai ales in prajituri. Prefer sa rontai niste ciocolata amaruie cu peste 75% cacao ca atare, iar prajiturile trebuie sa aiba muuulta crema si fructe ca sa fie atractive pentru mine. Tocmai de aceea cand am fost rugata sa pregatesc briose cu ciocolata m-am panicat, caci nu aveam nici o reteta la indemana. Noroc ca m-a salvat Edith cu reteta de mai jos din care mie mi-au iesit 12 muffins. Nimeni n-a avut nimic de protestat, caci aveau gurile prea ocupate!

Ingrediente: 2 oua, 110g unt, 110g zahar brut, 140g faina 650, 2 linguri lapte, 2 lingurite praf de copt, 1 ciocolata amaruie cu 85% cacao, coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala.

Am amestecat cu mixerul untul moale la temperatura camerei cu zaharul. Am adaugat apoi unul cate unul cele doua oua si am mixat pana s-au incorporat. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in amestecul de mai sus. Se adauga coaja de citrice si lapte daca este nevoie. Puteti pune chiar mai mult de 2 lingurite, totul depinde de faina folosita. Ciocolata am taiat-o in bucatele pe care le-am amestecat apoi cu o spatula in restul compozitiei. Ciocolata cu continut mare de cacao ramane ceva mai compacta in prajituri, daca folositi cu putina cacao si adaosuri de lapte este posibil ca la coacere „sa se piarda” prin aluat, mai ales daca taiati prea mici bucatelele. Se pregatesc formele (fiecare stie cum, in functie de forme). Eu folosesc forme de silicon si nu trebuie decat sa le scot din cutie, am scapat de uns, tapetat, etc. Se pune compozitie in forme si se dau la cuptor la 180 grade pana trec proba scobitorii. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare