Tarta de ovaz cu fructe de padure

Aceasta reteta este inspirata de site-ul Lenei unde intotdeauna gasesti ceva bun. Aspectul ei nu este deosebit, dar gustul este extraordinar. Combinatia de blat din ovaz cu muuulte afine, zmeura si bucati delicioase de mar este foarte foarte buna. In mod sigur o sa o fac si cu alte combinatii de fructe.

Ingrediente: 300ml fulgi de ovaz fini, 150ml faina alba, 100ml zahar, 50g unt, 3 oua, 100ml lapte, 500g amestec de afine si mure.

Stiu ca faina se masoara in grame, nu este o greseala, dar mi s-a parut haios acest mod de a masura totul cu o cana gradata. Asa era reteta pe site-ul Lenei si asa l-am pastrat. Uneori e interesant si distractiv sa faci lucrurile altfel.... Am pus in robot fulgii de ovaz, un ou, untul, faina si o jumatate din zahar. Pornim robotul si in cateva minute avem aluatul pentru blat. Mie nu mi-a iesit un aluat compact, ci mai mult firimituri pe care le-am presat bine in forma cu diametrul de 25 cm. Peste aluat am pus fructele scoase atunci din congelator si am strecurat si cateva felii de mere care-i dau un farmec aparte. Intr-un bol se amesteca 2 oua, laptele si restul de zahar. Se toarna acest amestec peste fructe si se da la cuptor. Se coace aproximativ 40 minute la 180 grade/gaz 4. Se serveste rece (?). E o tarta delicioasa si foarte usor de pregatit!

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare